Dyrt är billigt, jämfört med Shinkansen

30
Jul
2010

Den obligatoriska bento-lådan och jag sitter nu i formpressade plastytor som rusar fram i 300 km/h mot Fukuoka. Det är dyrare än flyget, men det slipper jag gärna på ett tag och ser hellre Japans landskap på vägen.
Kända ställen vi åker förbi är bl.a Kyoto, Horishima, Mt Fuji och såklart risfälten. Massor av risfält.
Var är den fina delen av Kyoto föresten? Inte längs tågspåret?

Jag åker ner några dagar innan skolan börjar på måndag för att hinna bekanta mig lite med Fukoka. Tyvärr kommer jag bo rätt illa till de närmaste nätterna, det var det enda som var ledigt, men jag slipper i alla fall dela rummet med potentiella danskar.

Tokyo-Fukuoka (Hakata) med Shinkansen kostade 1764kr, utan reserverad sittplats, och tog runt 5 timmar.


2 Comments

 • Jesper Westlund says:

  Det fina Kyoto är lite spritt, mot centrum finns den bevarade stadsdelen Gion, tänk typ gamla stan fast japanskt. Annars är det många tempel här och var, gärna upp åt bergen till där tåget såklart inte åker ;)

  Ungefär vilken del av resan ser vi på filmen?

  • Jason says:

   Ok! Då ska jag leta i Gion sen.
   Det borde vara strax innan Kyoto
   Tiden visar 06:08.. plus 7 timmar 13:08. Har för mig att tåget gick runt 10:20 (dom går hela tiden). Det blir knappt tre timmar från Tokyo.


Trackbacks and Pingbacks

Leave a Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>Go to the top of the page